TEKİRDAĞ / ÇORLU - Vali Şenol Engin Anaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ''OCAK AYI''

Dilimizin zenginlikleri projesi Ocak Ayı eylem planı doğrultusunda okulumuzda: sınıflarımızda gerçekleştirilen bütünleştirilmiş kitap etkinliklerine ek olarak, Dilimizin Zenginlikleri Projesinin

-        Çocukların sözcük dağarcıklarını genişleterek duygu ve düşünce dünyalarına katkıda bulunma,

-        Kültür elçisi sözcüklerin çocuklarla buluşturulması,

-        Çocukların bilinmeyen kelimelerin anlamlarını öğrenmesi hedeflerinin merkeze alındığı kitap etkinlikleri belirlendi. Ocak ayı kazanım ve kavramları ile uyumlu olarak

-        Dünyanın Ateşi Var

-        İglonun İçinde Ne Var?

-        İnci ile Lili

-        Meraklı Yolculuk

İsimli 365 gün öykü serisi kitapları Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamından etkinlik planlarının öğrenme süreçlerine eklendi.

Okunan kitaplardaki bilinmeyen kelimeler, temalar çerçevesinde kart haline getirilerek proje alanına asıldı.

Kazanım ve kavramları ile etkinlik haline getirilmiş kitapların dışında, güne başlama zamanlarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınıflara göndermiş olduğu öykü kitapları da etkileşimli bir şekilde çocuklara okundu. Sanat etkinliği çalışması ile bilinmeyen kelimeler pekiştirildi. Projenin Ocak ayı hedeflerinden, yazar ile buluşma çalışması, çocuklara masal anlatıcılığı eğitimi alan Büşra GÜMÜŞ ile iletişim kurularak yapıldı. Etkileşimli kitap okuma ve soru cevap etkinliği gerçekleştirildi. Masal anlatıcılığı ile çocukların kitaplara olan ilgilerinin yerinde gözlem faaliyetleri ile artırılması sağlandı.Dilimizin zenginlikleri Ocak ayı Okul Yürütüme Komisyonu üyesi öğretmnelerimiz Zeynep MUTLU ve D.Nihal DEMİR'e teşekkür ederiz.

17-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-202417-01-2024

Yayın: 17.01.2024 - Güncelleme: 17.01.2024 11:29 - Görüntülenme: 106